Bolognai mártással töltött cukkini
Szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc szezonális receptemet, a bolognai mártással töltött padlizsánt, ami nagyjából egy óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán félbevágva
- 1.5 dl paradicsomszósz (a legjobb a házi készítésű)
- negyed kiló darált csirkemell vagy csicseriborsó
- 3 szem csiperkegomba
- sok oregánó és kakukkfű (én 4 csipettel dolgoztam)
- 1 kis tejföl
- 5 dkg parmezánsajt
Rízzsel tálaltam.
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, és hosszanti irányba kettévágjuk, a magokat kiszedjük, majd 180 celsius fokos sütőbe 20 percig sütjük egy kevés olíva olajjal a padlizsánokat.
A kivájt belsőbe fogjuk beletölteni az elkészült bolognai mártást. A mártáshoz először megpirítjuk a húst/megfőzzük a csicseriborsót és a gombát, majd felöntjük a paradicsomszósszal, és ízlés szerint fűszerezzük.
Ha már jól összeértek az ízek, és a padzlizsán is megpirult, elkezdhetjük megtölteni a szósszal. A szószra mehet a tejföl, valamint a parmezán is.
Végezetül, az egészet visszatesszük negyed órára a 170 fokos sütőbe, míg a sajt rá nem sül a padlizsánokra.