Bolognai mártással töltött cukkini

Szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc szezonális receptemet, a bolognai mártással töltött padlizsánt, ami nagyjából egy óra alatt elkészül. 

Hozzávalók:

- 2 nagyobb padlizsán félbevágva

- 1.5 dl paradicsomszósz (a legjobb a házi készítésű)

- negyed kiló darált csirkemell vagy csicseriborsó

- 3 szem csiperkegomba

- sok oregánó és kakukkfű (én 4 csipettel dolgoztam)

- 1 kis tejföl

- 5 dkg parmezánsajt

Rízzsel tálaltam.

img_20161025_184143_1.jpg

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, és hosszanti irányba kettévágjuk, a magokat kiszedjük, majd 180 celsius fokos sütőbe 20 percig sütjük egy kevés olíva olajjal a padlizsánokat.

A kivájt belsőbe fogjuk beletölteni az elkészült bolognai mártást. A mártáshoz először megpirítjuk a húst/megfőzzük a csicseriborsót és a gombát, majd felöntjük a paradicsomszósszal, és ízlés szerint fűszerezzük.

Ha már jól összeértek az ízek, és a padzlizsán is megpirult, elkezdhetjük megtölteni a szósszal. A szószra mehet a tejföl, valamint a parmezán is.

Végezetül, az egészet visszatesszük negyed órára a 170 fokos sütőbe, míg a sajt rá nem sül a padlizsánokra.